Citat

Böcker

Heroine

Wenke är en framgångsrik ensamstående karriärkvinna i trettiofemårsåldern. Men hon känner hur hennes karriär och hennes ungdom glider ifrån henne. Wenke känner hur hon faller. Hon kryssar mellan skönhetskirurgen och terapeuten men ingenting hjälper förrän hon oavsiktligt hamnar på ett möte för anonyma narkomaner. Där berörs hon djupt av en man med trasig bakgrund som rest sig ur ett tungt heroinmissbruk, men som trots sitt missbruk haft en juriskarriär.

Wenke döljer ett avancerat tablettmissbruk för att komma över sorgen över ett förlorat barn. Den nye mannen fyller henne med en närhet hon saknat och de inleder en symbiotisk relation. Hon vill förstå varför en så attraktiv och välutbildad man sjunkit så djupt.

Logiken i deras symbiotiska relation leder henne att sätta sin kropp i pant. För att förhindra att mannen återfaller i missbruk låter hon honom leda henne in i ett svårt heroinberoende.

Så småningom kommer hon i kontakt med en värld av knarksmuggling, prostitution och vapenhandel.

Hon intalar sig själv att hennes färd in i heroinets värld bara är ett researcharbete för en ny dokumentär. Men till slut har Wenke inget kvar utom sitt liv. Ett liv hon tvingas kämpa för.

Sagt om boken:

Unni Drougge sparar inte på krutet. Eller sig själv.”
Kristina Norman, SOLO

Unni Drougge skriver häftigast i Sverige just nu … Deras orgier är snuskigaste grovporr, med Drouggeskruv … Allt är skrivet med fyrverkeriflashig ordfantasi och gatpojkshumor … Hon har gjort sig till en egen genre i den svenska bokfloden”
Margaretha Hall, Vecko-Revyn

”Heroine” sparkar rumpa. Unni Drougge kickar iväg från första bokstaven och äter upp läsaren med sin köttiga och frispråkiga stil … Eller som en flygvärdinna sa när hon råkade få syn på min bok: Är det en ny bok av Unni Drougge? Hon skriver ju precis sånt som man vill läsa. Va kul!”
Jörgen Lindqvist, Västerbottens-Kuriren

Heroine ljudbok
Pressbild: ljudbok

Heroine, ebok
Pressbild: E-bok

Författaruppläsning: Unni Drougge
Omslag: Jenny Salmson
Format: ljudbok, e-bok
Utkommer: 2015 06 15
ISBN ljudbok: 978-91-7607-043-7
ISBN ebok: 978-91-7607-044-4