Citat

Böcker

Gudarnas föda - den som dödar

Mira Wallin, som driver ett chocolaterie i Sverige, reser till Haiti för att tillsammans med bönderna förädla kakaoböner och skydda regnskogens kakaoträd. Men väl på plats möter hon oväntat motstånd, bland annat från drogsmugglare som desperat försöker skydda sin verksamhet. Hon dras in i en internationell och kriminell härva inom råvaruhandeln. När hon plötsligt försvinner följer hennes haitiska vänner och exmaken spåren som hon har lämnat efter sig. Men det är spår som även andra bevakar.
 Vad eller vem är det som hotar i Haitis djungel? Vem följer varje steg som Mira tar och varför? Svaren döljer sig bland annat i ett brev från 1566.

Gudarnas föda - den som dödar är en verklighetsbaserad spänningsroman om liv och död. Det är den första fristående delen i en trilogi. Här möts historia och realism, autentiska och fiktiva personer, laglydighet och korruption, mod och ondska, fattiga kakaobönder och västerländskt välstånd.


Gudarnas föda - den som dödar är en prisbelönt bok. Winroth fick priset Best Fundraising Book vid Gourmand World Cookbook Award 2013, där deltagare från 171 länder tävlade. ”Gudfadern – öga för öga”, del tre i berättelsen om Mira Wallin, utkommer under 2015.

Författare: Anna-Sofia Winroth

Gudarnas föda - den som dödar E-bok
Format: e-bok
Köp: e-bok >>

Omslag: Jenny Salmson
Pressbild omslag
Utkommer: 2015 05 12
ISBN: 978-91-7607-037-6

Sagt om boken:
Den bästa läsupplevelsen är när jag slukas upp helt och hållet av en historia och det är precis vad som har hänt när jag har läst Gudarnas föda - den som dödar skriven av Anna-Sofia Winroth.

Erikas Bokprat
Läs hela recensionen >>