Citat

Böcker

Meningen med män

Annie och Hillevi är två neurotiska väninnor i medelåldern med tre barn vardera. När den ena är sambo är den andra singel och deras ständiga diskussion går ut på vad man ska ha män till. Singelkvinnan förordar sexuell frihet medan hon som befinner sig i tvåsamhet försvarar tryggheten i ett fast förhållande. Men ingen av dem är någonsin nöjd. Rollerna byts när Hillevi lämnar sin man efter att han bjudit henne på en könssjukdom, och Annie träffar Mr Right och flyttar ihop med honom. När rollerna byts, byts också argumenten ut. Varje samtal mellan de två väninnorna mynnar ut i ett frustrerat missnöje över vad man ska ha de hankönade till.

Hillevi löser gåtan till sist. När kvinnor har det riktigt bra, när livet flyter fram som på räls, då behöver de friktion och skaffar sig ett problem – en man. Kvinnor är problemorienterade och meningen med män är således att ge dem problem de kan älta tills de är utmattade och måste ta en paus. Men det dröjer sällan länge innan de på nytt känner sig redo för smutsiga fotspår i badrummet, kvarlämnat porslin med ingrodda rester, förstörda högtider, sömnlösa nätter, en svärmor, snarkanden, kvällstidningsprassel och konstant frustration.

Sagt om boken:

“När Unni Drougge kommer med en ny bok blir det alltid rabalder. I Unnis nya roman är kvinnorna neurotiska cyniker som ratar förhållanden – men hatar singellivet … En på samma gång lättsam och nattsvart skildring av kärlek ...”
Anne Ralf, Amelia

”Unni Drougge har skapat en roman som till största delen består av invektiv och könsord riktade mot eller om män … den är lättläst och hyllar kvinnors självständighet … Jag skulle kunna tänka mig att ge boken till en hunsad kvinna som behöver en puff för att sig samman och göra uppror, eller till någon som just upptäckt att maken är otrogen. Men jag skulle hålla boken långt bort från min dotter om jag hade någon”
Birgitta Nilsson, Kristianstadsbladet

”Den som är specialintresserad av slanguttryck rörande det sexuella har här en guldgruva.”
Daniel Erlandsson, Östgöta Correspondenten

Meningen med män ljudbok
Pressbild: ljudbok

Meningen med män, ebok
Pressbild: E-bok

Författaruppläsning: Unni Drougge
Omslag: Jenny Salmson
Format: ljudbok, e-bok
Utkommer: 2015 06 15
ISBN mp3-fil: 978-91-7607-016-1
ISBN ebok:978-91-7607-027-7