Citat

Böcker

Vi ses när vi ses

Humoristiskt och hoppfullt om slitstark vänskap av Rose Lagercrantz och Eva Eriksson. Lättläst för nybörjarläsaren med härlig igenkänning, ett lättillgängligt språk som går rätt in i hjärtat och massor av suveräna mitt-i-prick-bilder.

I den femte fristående boken om Dunne har pappa kommit hem från sjukhuset där han har vistats efter en bilolycka. Det är just när höstterminen har börjat och klassen ska gå på Skansen. Där får man inte komma bort, förmanar fröken. Det är ändå vad som händer Dunne. Hon tappar bort sig, men möter en annan klass - en som verkar väldigt bråkig. Längst bak i den högljudda skaran går någon som hon känner igen: Ella Frida!

Mötet blir himlastormande och i ett obevakat ögonblick smiter de iväg för att äntligen få leka igen. Men det blir inte riktigt som de har tänkt sig, och hemma väntar pappa med en oönskad överraskning: det verkar som om Dunnes fridfulla familj håller på att utökas ...

Böckerna om Dunne har fått ett starkt genomslag internationellt. De är översatta till ett tjugotal språk och har fått en mängd utmärkelser. Den första boken, Mitt lyckliga liv, utsågs till en av The New York Times Most Notable Books 2013 och nominerades till Prix Sorcières 2014 och Deutscher Jugendliteraturpreis 2012.

Vi ses när vi ses är den femte boken i serien om Dunne.

Tundell Salmson audio har också givit ut
- Mitt lyckliga liv
- Mitt hjärta hoppar och skrattar
- Sist jag var som lyckligast.
- Livet enligt Dunne

Rose Lagercrantz skriver om barns tankar om livet, vänner, döden och sorgen på ett rakt och uppriktigt sätt.
Hon har själv läst in böckerna. Illustratör är prisade Eva Eriksson.

Pressmeddelande för nedladdning.

Vi ses när vi ses
Pressbild: ljudbok

Författaruppläsning: Rose Lagercrantz