Citat

Böcker

Prinsen och tiggargossen

Mark Twain, en av våra mest älskade klassiska författare (Tom Sawyer, Huckleberry finns äventyr m fl) skrev 1881 den fantastiska och spännande historien om Prinsen och Tiggargossen, älskad av generationer läsare i alla åldrar.

"I den gamla staden London hände sig en höstdag framemot mitten av det sextonde århundradet, att en gosse föddes i en fattig familj vid namn Canty, där man inte blev särdeles glad över hans ankomst. Samma dag föddes ett annat engelskt barn i en rik familj vid namn Tudor, som med glädje hälsade hans ankomst."

Så börjar den spännande berättelsen om de båda pojkarna, som inte bara är födda samma dag - de är också intill förväxling lika. Och förväxlade är just vad de blir. Den unge prins Edward finner sig plötsligt utslängd bland de fattigaste bland Londons befolkning. Han får hårdhänt lära sig hur det är att vara undersåte i det land han ska styra. Samtidigt befinner sig tiggargossen, Tom Canty, på slottet där man tror att han är prinsen som förlorat minnet. Han lär sig så småningom att trivas med lyxen och uppmärksamheten, men glömmer inte sitt ursprung. När han får chansen mildrar han de hårda domar som landets fattiga drabbas av - väl medveten om att de kunde gällt honom själv.

Följ de spännande händelserna som de båda pojkarna på varsitt håll upplever innan de till sist förs samman på nytt och dramat får en magnifik upplösning.

Prinsen och tiggargossen

Författare: Mark Twain
Uppläsare: Örjan Blix
Antal CD: 7
Återförsäljare: