Citat

Böcker

Akimbo och babianerna

Viltreservatet får besök av ”babiandamen”. Hon heter Jenny och är babian-forskare. Akimbo och hans kusin Kosi får följa med Jenny på en expedition. De slår läger i närheten av en babianflock som snart börjar intressera sig för dem och deras mat. Akimbo lägger märke till att en av babianerna, som de kallar Ben, haltar och när de kommer tillräckligt nära ser han att Ben har en ståltråd runt foten. De måste försöka hjälpa honom! De bestämmer sig för att gillra en fälla i ett träd och lägger mat under.

”Ben makade sig försiktigt närmare, och Akimbo och de andra höll andan av förväntan. Sedan, efter en snabb blick åt männsikornas håll, sträckte han sig fram för att sno åt sig maten. Det var Akimbos signal att handla. Med ett kraftigt ryck i snöret utlöste han myggnätet. Det föll i böljande vita tygveck, som en stor fallskärm, rakt över den överaskade babianen nedanför.”

De lyckas befria Ben från ståltråden och släpper iväg honom. Pojkarna följer ett strutsspår i sanden. De har kommit långt från lägret när det plötsligt mörknar. De går och går, utan att hitta tillbaka. Då får de plötsligt hjälp från oväntat håll …

Akimbo och babianerna

Författare: Alexander McCall Smith
Uppläsare: Anders Jansson
Antal CD: 6
Återförsäljare: