Citat

Böcker

Se dem inte i ögonen

Den av många efterlängtade uppföljaren till Om hjärtat ännu slår, där vi möter Siv Dahlin igen. Denna gång jobbar hon på ett högfjällshotell, där en försvarskonferens slutar i ond, bråd död.
Högfjällshotellet är överbelagt, konferenshallen fullsatt av politiker, militärer, journalister och utländska honoratiores.
Folk och Försvar håller sin årliga rikskonferens. Sveriges kvinnliga försvarsminister deltar liksom rikspolischefen, också hon kvinna. Dagens huvudtalare, landets överbefälhavare, har just avslutat sitt anförande och ordet är fritt.
En man reser sig. Han talar om fosterlandskärlek och om förräderi. Vad är det han pekar mot ÖB med? En tiondels sekund för sent inser säkerhetsfolket vad som sker. Skottet tränger in vid näsbenet. I vindfånget hinner säkerhetsmännen upp honom och brottar ner honom. Någon ropar att ÖB är skjuten!
Den som berättar är Siv Dahlin som tidigare arbetat på skinn-fabriken i den lilla byn i Dalarna men nu fått anställning som städerska på Högfjällshotellet. Här arbetar hon tillsammans med en brokig skara svenskar och gästarbetare från flykting-förläggningen Kläppen.

Pressmeddelande för nedladdning.
Marknadsföringsblad för nedladdning.

Provlyssna:
Se dem inte i ögonen

Författare: Aino Trosell
Uppläsare: Anne-Li Norberg

Sagt om boken:
"Trosell står för något helt eget i denna den för dagen mest expansiva och populära av genrer."
Svenska Dagbladet

"Jag tycker att Aino Trosell intar en särställning bland landets många skickliga kriminalförfattare. Trosell hör absolut hemma i elitserien."
Gefle Dagblad