Citat

Böcker

Den försvunna staden

Rian är tio år. Hans farfar har gått till byn för att försöka byta kvastar mot mat. Hemma sitter Rian ensam. Han längtar efter farfar, mat och värme. När det knackar på dörren tror han att det är farfar men in kliver istället en almander.

För länge sedan levde alamandrarna jämsides med människorna och kämpade mot ondskans krafter. En av dem har nu återvänt och Rian dras in i ett spännande äventyr.

Den försvunna staden är första delen i fantasyserien Almandrarnas återkomst. Jo Salmson är en pseudonym. Författaren, som är fantasy-fantast, bor på Kungsholmen i Stockholm. Den försvunna staden är hennes debutbok.

"Så har unga, svenska bokslukare fått ett inhemskt och lättläst svar på norske Ruben Eliassens fantasyserie Phenomena./.../Det bästa beviset för att Alamandrarnas återkomst är en lyckad serie är att en tioåring jag känner, som haft det lite trögt med läsandet, blev klar med första boken på en eftermiddag och direkt undrade när nästa skulle komma." Hanna Höglund, Expressen/Kvällsposten

Den försvunna staden

Författare: Jo Salmson
Uppläsare: Tomas Bolme
Antal CD: 1
Barn från ca 6 år
Finns också som ljudpocket
Serie: Del 1 i Almanderserien
Återförsäljare: