Citat

Författare

Kristian Lundberg

Kristian Lundberg är en av Sveriges mest älskade författare. Han debuterade 1991 med Genom september och har sedan dess publicerat ett tjugotal böcker i så skilda genrer som lyrik och kriminalromaner. För diktsamlingen Job nominerades han till Augustpriset år 2005 i den skönlitterära klassen.

Kristian är en av sin generations främsta svenska poeter. Han har bland annat tilldelats Ivar Lo-Johanssons personliga pris, Sydsvenska Dagbladets kulturpris, litteraturpriset till Pär Lagerkvists minne, Aniarapriset och Sveriges Radios romanpris för sina kritikerrosade romaner Yarden (2009) och Och allt skall vara kärlek (2011). 2013 ärades han med Svenska Akademiens Signe Ekblad Eldh-pris och han är 2014 års Lars Ahlin-stipendiat.

Kriminalserien om Nils Forsberg har givits ut i fyra delar - Eldätaren, Grindväktaren, Malmömannen och Grymhetens stad. Under våren 2015 ger vi ut alla böckerna som separata, nedladdningsbara ljudböcker. De gavs ut under åren 2004-2007 och utspelar sig i Malmö.

Yarden är även dramatiserad och visades på Malmö Stadsteater 2012, med text av Kristian Lundberg och regi av Dennis Sandin, och kommer som film i regi av Måns Månsson under 2015.


Böcker:
Eldätaren
Grindväktaren
Malmömannen
Grymhetens stad
Det här är inte mitt land
En hemstad. Berättelsen om att färdas genom klassmörkret.
4 x Forsberg
Yarden En berättelse

Kristian Lundberg

Kristian Lundberg
Foto: Jessica Segerberg

Hämta pressbild >>
Läs mer om Kristian >>